Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό σας Google σε Android

Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο ή tablet Android, γνωρίζετε ότι ο λογαριασμός σας Google είναι καλά συνδεδεμένος με την εμπειρία. Ο προεπιλεγμένος λογαριασμός θα αποφασίσει πώς θα συνδεθείτε σε πολλές εφαρμογές, ειδικά στις εφαρμογές Google. Θα σας δείξουμε πώς να το αλλάξετε.

Παρόλο που είναι εύκολο να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς Google στη συσκευή σας Android, η ρύθμιση ενός ως προεπιλεγμένου λογαριασμού είναι δυσκίνητη. Ο προεπιλεγμένος λογαριασμός είναι όποιος λογαριασμός έχετε συνδεθεί κατά την πρώτη ρύθμιση της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι για να το αλλάξετε, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από λογαριασμούς.

Ας υποθέσουμε ότι είστε συνδεδεμένοι σε δύο λογαριασμούς Google στη συσκευή σας Android. Αρχικά, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον τρέχοντα προεπιλεγμένο λογαριασμό. Αυτό θα προωθήσει τον δεύτερο λογαριασμό στην προεπιλεγμένη θέση και, στη συνέχεια, μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στον πρώτο λογαριασμό. Ας το κάνουμε.

Για να ξεκινήσετε, σύρετε προς τα κάτω από την κορυφή της οθόνης του smartphone Android ή του tablet σας (μία ή δύο φορές ανάλογα με τον κατασκευαστή) και μετά πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε το μενού "Ρυθμίσεις".

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα ρυθμίσεων και επιλέξτε "Google".

Ο προεπιλεγμένος λογαριασμός σας Google θα εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης. Επιλέξτε το αναπτυσσόμενο εικονίδιο βέλους κάτω από το όνομά σας για να εμφανιστεί η λίστα λογαριασμών.

Στη συνέχεια, πατήστε "Διαχείριση λογαριασμών σε αυτήν τη συσκευή".

Τώρα θα δείτε μια λίστα με όλους τους λογαριασμούς στους οποίους έχετε συνδεθεί στη συσκευή σας. Βρείτε τον προεπιλεγμένο λογαριασμό σας Google και επιλέξτε τον.

Πατήστε "Κατάργηση λογαριασμού".

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η κατάργηση του λογαριασμού θα διαγράψει όλα τα μηνύματα, τις επαφές και άλλα σχετικά δεδομένα που βρίσκονται στο τηλέφωνο ή το tablet σας Android. Ευτυχώς, ορισμένα από αυτά τα δεδομένα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στον λογαριασμό σας και θα αποκατασταθούν όταν συνδεθείτε ξανά.

Πατήστε "Κατάργηση λογαριασμού" στο αναδυόμενο μήνυμα επιβεβαίωσης εάν είστε εντάξει με αυτό.

Ο λογαριασμός θα καταργηθεί από τη λίστα και τη συσκευή σας. Πατήστε το πίσω βέλος στην επάνω αριστερή γωνία για να επιστρέψετε στις ρυθμίσεις Google.

Επιλέξτε ξανά το αναπτυσσόμενο εικονίδιο βέλους δίπλα στο όνομά σας για να ανοίξετε τη λίστα λογαριασμών. Αυτή τη φορά, πατήστε "Προσθήκη άλλου λογαριασμού".

Αφού επιβεβαιώσετε ότι είστε εσείς με το δακτυλικό αποτύπωμα ή τον κωδικό πρόσβασής σας, θα εμφανιστεί μια σελίδα σύνδεσης Google. Ακολουθήστε τα βήματα στην οθόνη και εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας για τον λογαριασμό που θέλετε να προσθέσετε.

Μπορεί να χρειαστούν λίγα λεπτά για την εισαγωγή του λογαριασμού σας. Μόλις τελειώσει, θα είστε έτοιμοι με έναν νέο προεπιλεγμένο λογαριασμό Google στο smartphone ή το tablet σας Android!