Πώς να διαγράψετε άλμπουμ φωτογραφιών σε iPhone, iPad και Mac

Είναι εύκολο να γεμίσετε την εφαρμογή Φωτογραφίες με διάφορα άλμπουμ φωτογραφιών. Θα μπορούσε να είναι κάτι που δημιουργήσατε πριν από χρόνια και ξεχάσατε, ή κάτι που δημιουργήθηκε για εσάς μια εφαρμογή. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε άλμπουμ φωτογραφιών σε iPhone, iPad και Mac.

Διαγραφή άλμπουμ φωτογραφιών σε iPhone και iPad

Η εφαρμογή Φωτογραφίες στο iPhone και το iPad διευκολύνει την προσθήκη, την οργάνωση και τη διαγραφή άλμπουμ. Επιπλέον, μπορείτε να διαγράψετε πολλά άλμπουμ ταυτόχρονα από την οθόνη επεξεργασίας άλμπουμ.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Πώς να οργανώσετε τις φωτογραφίες του iPhone σας με άλμπουμ

Όταν διαγράφετε ένα άλμπουμ φωτογραφιών, δεν διαγράφει φωτογραφίες που βρίσκονται μέσα στο άλμπουμ. Οι φωτογραφίες θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες στο άλμπουμ Πρόσφατα και σε άλλα άλμπουμ.

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, ανοίξτε την εφαρμογή "Φωτογραφίες" στο iPhone ή το iPad και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα "Άλμπουμ".

Θα βρείτε όλα τα άλμπουμ σας στην ενότητα "Τα άλμπουμ μου" στο επάνω μέρος της σελίδας. Εδώ, πατήστε το κουμπί "Εμφάνιση όλων" που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία.

Θα δείτε τώρα ένα πλέγμα όλων των λευκωμάτων σας. Απλώς πατήστε το κουμπί "Επεξεργασία" από την επάνω δεξιά γωνία.

Τώρα θα βρίσκεστε σε λειτουργία επεξεργασίας άλμπουμ, παρόμοια με τη λειτουργία επεξεργασίας αρχικής οθόνης. Εδώ, μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε άλμπουμ για να τα αναδιατάξετε.

Για να διαγράψετε ένα άλμπουμ, απλώς πατήστε το κόκκινο κουμπί "-" που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία μιας εικόνας άλμπουμ.

Στη συνέχεια, από το αναδυόμενο μήνυμα, επιβεβαιώστε την ενέργεια επιλέγοντας το κουμπί "Διαγραφή άλμπουμ". Μπορείτε να διαγράψετε οποιοδήποτε άλμπουμ εκτός από τα άλμπουμ "Πρόσφατα" και "Αγαπημένα".

Μόλις επιβεβαιώσετε, θα παρατηρήσετε ότι το άλμπουμ θα καταργηθεί από τη λίστα Τα άλμπουμ μου. Μπορείτε να συνεχίσετε να διαγράφετε άλμπουμ ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Όταν τελειώσετε, πατήστε το κουμπί "Τέλος" για να επιστρέψετε στην περιήγηση στα άλμπουμ σας.

Διαγραφή άλμπουμ φωτογραφιών σε Mac

Η διαδικασία διαγραφής ενός άλμπουμ φωτογραφιών από την εφαρμογή Φωτογραφίες στο Mac είναι ακόμη πιο απλή από ό, τι σε iPhone και iPad.

Ανοίξτε την εφαρμογή "Φωτογραφίες" στο Mac σας. Τώρα, μεταβείτε στην πλαϊνή γραμμή και αναπτύξτε το φάκελο "Τα άλμπουμ μου". Εδώ, αναζητήστε το φάκελο που θέλετε να διαγράψετε και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε αυτόν.

Από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε "Διαγραφή άλμπουμ".

Θα δείτε τώρα ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά επιβεβαίωση. Εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί "Διαγραφή".

Το άλμπουμ θα διαγραφεί τώρα από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud και η αλλαγή θα συγχρονιστεί σε όλες τις συσκευές σας. Και πάλι, αυτό δεν θα επηρεάσει καμία από τις φωτογραφίες σας.

Είστε νέοι στην εφαρμογή Φωτογραφίες; Ακολουθούν μερικές δυνατότητες που ίσως δεν γνωρίζετε:

  • Η εφαρμογή Photos μπορεί να διορθώσει αυτόματα τις στραβωμένες φωτογραφίες σας.
  • Μπορείτε να αποκρύψετε φωτογραφίες που δεν θέλετε να βλέπετε στο άλμπουμ Πρόσφατα.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Πώς να αποκρύψετε ιδιωτικές φωτογραφίες και βίντεο στο iPhone ή το iPad σας