Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook

Το Facebook είναι από καιρό γνωστό ότι λαμβάνει, αποθηκεύει και πωλεί τα δεδομένα σας και σας κάνει συνεχώς να επαναξιολογείτε πώς το κοινωνικό δίκτυο χειρίζεται το απόρρητό σας. Είτε θέλετε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα είτε να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας στο Facebook, δείτε πώς.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ απενεργοποίησης και διαγραφής;

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αφαιρέσετε την παρουσία σας από το Facebook. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας ή να τον διαγράψετε εντελώς. Το πρώτο σας επιτρέπει να επιστρέψετε και να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας, ενώ ο τελευταίος είναι η μόνιμη επιλογή - δεν υπάρχει καμία επιστροφή.

Η απενεργοποίηση του λογαριασμού σας είναι χρήσιμη όταν θέλετε να κρύψετε για λίγο με τη δυνατότητα να επιστρέψετε στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν εντελώς νέο λογαριασμό. Ενώ είναι απενεργοποιημένο, κανείς δεν μπορεί να δει το προφίλ σας, αλλά το όνομά σας μπορεί να εξακολουθεί να εμφανίζεται στις λίστες των φίλων σας. Εκτός από όλα αυτά, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το Facebook Messenger ενώ ο λογαριασμός σας είναι απενεργοποιημένος, γεγονός που σας επιτρέπει να παραμείνετε συνδεδεμένοι.

Η διαγραφή του λογαριασμού σας είναι οριστική. Όταν ορίσετε αυτήν την επιλογή, δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τον λογαριασμό σας. Όλες οι αναρτήσεις, οι φωτογραφίες, τα βίντεο και όλα όσα σχετίζονται με τον λογαριασμό σας διαγράφονται για πάντα. Με την προσθήκη του ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook Messenger, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα σύνδεσης στο Facebook που μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει σε εφαρμογές ή ιστότοπους τρίτων για να εγγραφείτε.

Ορισμένες πληροφορίες, όπως μηνύματα που στείλατε σε φίλους και αντίγραφα μηνυμάτων στα εισερχόμενά τους, εξακολουθούν να είναι ορατά σε αυτούς μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας.

Πώς να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook

Εάν δεν είστε αρκετά έτοιμοι να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας στο Facebook, αλλά θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας.

Ενεργοποιήστε τον ιστότοπο Facebook στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο βέλος προς τα κάτω στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Ρυθμίσεις" από τη λίστα.

Στη συνέχεια, από το παράθυρο στα αριστερά, κάντε κλικ στην επιλογή "Οι πληροφορίες σας στο Facebook" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Απενεργοποίηση και διαγραφή" από τη λίστα επιλογών.

Επιλέξτε το κουμπί δίπλα στην επιλογή "Απενεργοποίηση λογαριασμού" και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια στην απενεργοποίηση λογαριασμού" για να συνεχίσετε.

Στην επόμενη σελίδα, πρέπει να δώσετε έναν λόγο για την έξοδο από το Facebook. Επιλέξτε από τη λίστα επιλογών, δώστε περαιτέρω εξήγηση - εάν είναι απαραίτητο - εξαίρεση από μελλοντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επιλέξτε εάν θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Messenger. Αφού συμπληρώσετε αυτήν τη φόρμα, κάντε κλικ στο κουμπί "Απενεργοποίηση".

Θα εμφανιστεί μια τελευταία προειδοποίηση. Διαβάστε το μήνυμα και κάντε κλικ στην επιλογή "Απενεργοποίηση τώρα" όταν είστε έτοιμοι να συνεχίσετε.

Αυτό είναι. Το Facebook θα σας αποσυνδεθεί και θα σας επιστρέψει στη σελίδα «Σύνδεση στο Facebook».

Όταν είστε έτοιμοι να επανενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδεθείτε ξανά στο Facebook. Εναλλακτικά, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα σύνδεσης στο Facebook σε άλλη εφαρμογή ή ιστότοπο.

Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Facebook

Πριν προχωρήσετε και αφαιρέσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook από την ύπαρξη, ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των πληροφοριών σας από τους διακομιστές της εταιρείας. Το Facebook διαθέτει ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα σας σε ένα διαχειρίσιμο αρχείο ZIP.

Μπορείτε να κατεβάσετε τις πληροφορίες σας από τη σελίδα "Οι πληροφορίες σας στο Facebook" στις Ρυθμίσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τη λήψη των πληροφοριών σας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα γνωρίζει το Facebook για εσάς; Εδώ είναι πώς να δείτε

Ενεργοποιήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης και μεταβείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις Facebook. Κάντε κλικ στην επιλογή "Οι πληροφορίες σας στο Facebook" και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή "Απενεργοποίηση και διαγραφή" από τη λίστα των διαθέσιμων ρυθμίσεων.

Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο "Μόνιμη διαγραφή λογαριασμού" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια στη διαγραφή λογαριασμού" όταν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε.

Πριν προχωρήσετε, το Facebook θα σας προειδοποιήσει για τις συνέπειες που συνοδεύουν με τη μόνιμη διαγραφή του λογαριασμού σας.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για οποιοδήποτε από τα δεδομένα θέλετε να αποθηκεύσετε και, εάν είστε βέβαιοι ότι αυτή είναι η σωστή επιλογή για εσάς, κάντε κλικ στο κουμπί "Διαγραφή λογαριασμού".

Ως ένα τελευταίο βήμα ασφαλείας, πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να διαγράψετε τον λογαριασμό σας. Κάντε κλικ στο "Συνέχεια" αφού το κάνετε.

Παρόλο που το Facebook ισχυρίζεται ότι καταργεί τα πάντα, εάν είστε λίγο πιο παρανοϊκοί σχετικά με προηγούμενες ενημερώσεις κατάστασης, φωτογραφίες και αναρτήσεις που παραμένουν, μπορείτε να καταργήσετε τα πάντα πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Πώς να διαγράψετε γρήγορα πολλές παλιές αναρτήσεις στο Facebook

Ένα τελευταίο μήνυμα από το Facebook που σας ενημερώνει ότι σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη, η εταιρεία θα διατηρήσει το προφίλ και τα δεδομένα σας για 30 ημέρες. Κάντε κλικ στο κουμπί "Διαγραφή λογαριασμού" για να συνεχίσετε.

Αυτό είναι. Το Facebook θα σας αποσυνδεθεί και θα σας επιστρέψει στη σελίδα «Σύνδεση στο Facebook».

Παρόλο που έχετε επιλέξει να διαγράψετε τον λογαριασμό σας, υπάρχει ακόμη ένα παράθυρο 30 ημερών για να επανενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Το Facebook το κάνει σε περίπτωση που έχετε ξαφνική αλλαγή καρδιάς και αποφασίσετε ότι θέλετε να το διατηρήσετε. Απλώς μεταβείτε στο Facebook και συνδεθείτε με το email και τον κωδικό πρόσβασής σας για να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας