Πώς να διαγράψετε πλήρως τον λογαριασμό σας Microsoft

Εάν δώσετε προσοχή μόνο στα πρωτοσέλιδα που η Microsoft θέλει να παρακολουθείτε, θα σας συγχωρούσαν που πιστεύατε ότι τα Windows 10 υπήρξαν παγκόσμια επιτυχία. Μέχρι στιγμής, το τελευταίο λειτουργικό σύστημα του Redmond έχει εγκατασταθεί σε περίπου 72 εκατομμύρια συστήματα σε όλο τον κόσμο και, ως επί το πλείστον, αντιμετωπίστηκε με εξαιρετικά θετικές αντιδράσεις τόσο από τον τύπο όσο και από το κοινό. Τι γίνεται όμως αν οι παραβιάσεις απορρήτου των Windows 10, το ενοχλητικό μενού "Έναρξη" και οι ψευδείς εφαρμογές είναι υπερβολικές για εσάς;

Η διαγραφή του λογαριασμού σας Microsoft μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι κανένα από τα δεδομένα σας δεν χρησιμοποιείται από την εταιρεία χωρίς τη συγκατάθεσή σας, ενώ ταυτόχρονα αφαιρείτε τον εαυτό σας από τη βάση δεδομένων των Windows, ώστε να μην συλλέγονται πληροφορίες από μια μη εγκεκριμένη πηγή τρίτου μέρους ενώ είστε » ψάχνω.

Διαγράψτε τον λογαριασμό τοπικά

Το πρώτο βήμα σε αυτήν τη διαδικασία είναι η κατάργηση του λογαριασμού Microsoft από τον τοπικό υπολογιστή σας.

Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε εισάγοντας τις Ρυθμίσεις σας και κάνοντας κλικ στην ενότητα "Λογαριασμοί".

Μόλις φτάσετε εδώ, μπορείτε να βρείτε την επιλογή κατάργησης του λογαριασμού Microsoft στο κάτω μέρος της καρτέλας "Ο λογαριασμός σας", επισημαίνεται εδώ

ΣΧΕΤΙΚΟΙ: Πώς να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό τοπικού χρήστη στα Windows 10

Λάβετε υπόψη ότι εάν είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό Microsoft που θέλετε να διαγράψετε, δεν θα μπορείτε να τον καταργήσετε ενώ είστε ακόμα συνδεδεμένοι στον ίδιο λογαριασμό. Θα πρέπει είτε να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό τοπικό λογαριασμό και να συνδεθείτε ξανά από εκεί, είτε απλά να σκουπίσετε την εγκατάσταση των Windows 10 εντελώς εάν αυτή είναι η διαδρομή που επιλέγετε να ακολουθήσετε.

Αφού συνδεθείτε σε ξεχωριστό λογαριασμό, επιλέξτε αυτόν που σκοπεύετε να διαγράψετε και ορίστε την επιλογή "Κατάργηση" μόλις εμφανιστεί.

Μην βιάζεστε όμως, υπάρχει ακόμη ένα βήμα που απομένει για να καθαρίσετε τον λογαριασμό από το πρόσωπο του Διαδικτύου.

Απομακρύνετε τον λογαριασμό από τον ιστότοπο της Microsoft

Ακόμα και μετά τη διαγραφή του λογαριασμού Microsoft από τον τοπικό υπολογιστή, όλα τα δεδομένα του και τα προσωπικά στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο εσωτερικό θα εξακολουθούν να διατηρούνται στους διακομιστές της Microsoft. Για να το ξεφορτωθείτε εντελώς, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο στον ίδιο τον ιστότοπο της Microsoft.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ: Πώς να ρυθμίσετε και να ρυθμίσετε τους λογαριασμούς χρηστών στα Windows 10

Σημειώστε, προτού διαγράψετε πλήρως τον λογαριασμό, βεβαιωθείτε ότι έχετε αδειάσει το ψηφιακό πορτοφόλι σας από το Windows Store, ακυρώσατε τυχόν συνδρομές που ενδέχεται να συνδέονται με τον λογαριασμό και δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας για τυχόν έγγραφα, εικόνες ή προσωπικά δεδομένα στα οποία θέλετε να αποθηκεύσετε. έναν ξεχωριστό σκληρό δίσκο από αυτόν στον οποίο είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό σας σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ακόμη και μετά το κλείσιμο του λογαριασμού, θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σας σε περίπτωση που τα χρειαστείτε ξανά αργότερα.

Μόλις ληφθούν όλες αυτές οι προφυλάξεις, μεταβείτε στον ιστότοπο της Microsoft και βρείτε τη σελίδα "Κλείσιμο του λογαριασμού σας" μέσω αυτού του συνδέσμου. Μετά τη φόρτωση, η σελίδα θα σας ζητήσει να συνδεθείτε.

Αφού το κάνετε αυτό, θα μεταβείτε στην ακόλουθη σελίδα, η οποία θα προσπαθήσει να επαληθεύσει ότι είστε αυτοί που λέτε ότι είστε είτε μέσω της εφεδρικής διεύθυνσης email σας είτε μέσω συνδεδεμένου αριθμού τηλεφώνου.

Θα σας αποσταλεί ένας κωδικός είτε μέσω μηνύματος κειμένου είτε μέσω email που μοιάζει με αυτό:

Εισαγάγετε τον κωδικό στη γραμμή επαλήθευσης και μόλις περάσει αυτή η σελίδα, η Microsoft θα σας κάνει να κάνετε κλικ σε  πολλά κουτιά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει 100% τις συνέπειες του κλεισίματος του λογαριασμού σας.

Θα σας ενοχλήσουν με υπενθυμίσεις προφανών γεγονότων όπως πώς δεν θα μπορείτε πλέον να συνδεθείτε στον λογαριασμό, ότι το Xbox σας "μπορεί να μην λειτουργεί όπως το περιμένετε" και ότι η πρόσβαση στο email σας θα τερματιστεί είτε στο Outlook είτε στο Hotmail. Όποιος προσπάθησε ποτέ να διακόψει τη συνδρομή του στο Xbox Live θα αναγνωρίσει αυτό το γνωστό άρωμα της απελπισίας, καθώς η Microsoft προσπαθεί όλα τα απαραίτητα μέσα για να σας αποτρέψει να φύγετε από τη φωλιά.

Αφού κάνετε κλικ σε όλα αυτά, η Microsoft θα ρωτήσει γιατί επιλέγετε να καταργήσετε τον λογαριασμό. Δώστε τον λόγο και κάντε κλικ στην επιλογή "Επισήμανση λογαριασμού για κλείσιμο".

Όμως, σε περίπτωση που δεν είστε τελείως, 100% σίγουροι ότι θέλετε πραγματικά να κλείσετε τον λογαριασμό σας για καλό, η Microsoft θα σας ευνοήσει να διατηρήσετε τον λογαριασμό ανοιχτό για άλλες 60 ημέρες. σε περίπτωση που συγκεντρώσετε το θάρρος να επιστρέψετε.

Από την κυκλοφορία των Windows 10, όλο και περισσότεροι χρήστες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η κατοχή ενός λογαριασμού Microsoft στο διαδίκτυο θα μπορούσε να σας ανοίξει σε κάθε είδους προβλήματα απορρήτου που δεν θα μπορούσατε ποτέ να περιμένετε.

Εάν εκτιμάτε ότι κρατάτε τα στοιχεία σας εκτός των χεριών του Big-M, η διαγραφή του λογαριασμού σας με την εταιρεία εντελώς είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας δεν θα χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα προσωπικά σας αρχεία.