Τρόπος κατάργησης εγγραφής από κανάλι YouTube

Το YouTube έχει περιεχόμενο σχεδόν σε κάθε θέμα που μπορεί να φανταστεί κανείς και ενώ ορισμένα κανάλια αξίζουν να πατήσουν το κουμπί εγγραφής, άλλα απλά δεν είναι. Εάν έχετε εγγραφεί σε κανάλια YouTube που παρακολουθείτε πλέον, μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Εάν η ροή βίντεο είναι κορεσμένη, ίσως προτιμάτε να δοκιμάσετε τη λειτουργία "Παρακολούθηση αργότερα" του YouTube προτού αποφασίσετε να μειώσετε τις συνδρομές του καναλιού σας. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας εξατομικευμένης λίστας αναπαραγωγής βίντεο που θέλετε πραγματικά να παρακολουθήσετε, αντί να αφήσετε το YouTube να αποφασίσει μόνος του.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Τρόπος χρήσης Παρακολούθηση αργότερα στο YouTube

Κατάργηση εγγραφής από κανάλια YouTube στον Ιστό

Ως προϊόν Google, το YouTube χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας Google για να διατηρεί μια εξατομικευμένη λίστα συνδρομών καναλιού, προτάσεις βίντεο και πολλά άλλα.

Εάν θέλετε να καταργήσετε την εγγραφή σας από ένα κανάλι YouTube στον ιστό, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google. Μόλις συνδεθείτε, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαγραφείτε από ένα κανάλι.

Από τη σελίδα προορισμού καναλιού

Μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς συνδρομές καναλιού YouTube παρατίθενται στην ενότητα "Συνδρομές" στο αριστερό μενού. Επιλέγοντας κάποιο από τα κανάλια που αναφέρονται εδώ, θα μεταβείτε στη σελίδα προορισμού αυτού του καναλιού, παρέχοντας μια επισκόπηση των βίντεο, των λιστών αναπαραγωγής και άλλων διαθέσιμων πληροφοριών για παρακολούθηση.

Εάν έχετε εγγραφεί σε ένα κανάλι, θα δείτε το κουμπί "Εγγραφή" επάνω δεξιά, δίπλα στο εικονίδιο ειδοποιήσεων ειδοποιήσεων. Εάν δεν έχετε εγγραφεί, αυτό το κουμπί θα λέει "Εγγραφή".

Για να διαγραφείτε από το κανάλι, κάντε κλικ στο κουμπί "Εγγραφή".

Το YouTube θα σας ζητήσει επιβεβαίωση. Κάντε κλικ στην επιλογή "Κατάργηση εγγραφής" για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να τερματίσετε τη συνδρομή σας σε αυτό το κανάλι.

Μόλις επιβεβαιωθεί, η συνδρομή σας στο κανάλι θα λήξει και θα πρέπει να σταματήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για αυτό στη ροή σας. Ωστόσο, ο αλγόριθμος YouTube ενδέχεται να συνεχίσει να προτείνει βίντεο από το κανάλι κατά καιρούς.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος YouTube;

Από ένα δημοσιευμένο βίντεο

Μπορείτε επίσης να διαγραφείτε γρήγορα από ένα κανάλι YouTube από οποιοδήποτε βίντεο δημοσιεύτηκε από αυτό το κανάλι. Το κουμπί "Εγγραφή" βρίσκεται δεξιά από το όνομα του καναλιού, κάτω από το ίδιο το βίντεο στη σελίδα βίντεο YouTube.

Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί θα εκτελεστεί η ίδια ενέργεια με το κουμπί "Εγγραφή" στη σελίδα του καναλιού. Το YouTube θα σας ζητήσει επιβεβαίωση - κάντε κλικ στην επιλογή "Κατάργηση εγγραφής" για επιβεβαίωση και κατάργηση της συνδρομής σε αυτό το κανάλι από τον λογαριασμό σας.

Χρήση της λίστας συνδρομών YouTube

Εάν δεν γνωρίζετε σε ποια κανάλια έχετε εγγραφεί, ή αν θέλετε να καταργήσετε την εγγραφή σας από πολλά κανάλια ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λίστα συνδρομών.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή "Συνδρομές" στο αριστερό μενού του YouTube.

Από εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί "Διαχείριση" επάνω δεξιά, κοντά στο εικονίδιο του λογαριασμού σας και στις ειδοποιήσεις YouTube.

Μια λίστα με τις ενεργές συνδρομές σας θα είναι ορατή στην επόμενη σελίδα. Για κατάργηση εγγραφής, κάντε κλικ στο κουμπί "Εγγραφή" δίπλα σε οποιοδήποτε από αυτά τα κανάλια.

Όπως και με τις άλλες μεθόδους, το YouTube θα ζητήσει επιβεβαίωση ότι θέλετε πραγματικά να διαγραφείτε. Επιλέξτε "Κατάργηση εγγραφής" για επιβεβαίωση.

Μόλις επιβεβαιωθεί, η συνδρομή θα καταργηθεί. Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναλάβετε αυτό το βήμα για άλλα κανάλια σε αυτήν τη λίστα, εάν το επιθυμείτε.

Κατάργηση εγγραφής από κανάλια YouTube στην εφαρμογή YouTube

Ίσως προτιμάτε να διαγραφείτε από τα κανάλια YouTube χρησιμοποιώντας την εφαρμογή YouTube σε Android, iPhone ή iPad. Όπως το YouTube στον ιστό, μπορείτε να διαγραφείτε από τη σελίδα προορισμού ενός καναλιού, από ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από αυτό το κανάλι ή από τη λίστα των συνδρομών καναλιού.

Όπως και πριν, η κατάργηση της εγγραφής απαιτεί πρώτα να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google στη συσκευή σας Android ή Apple. Εάν είστε συνδεδεμένοι σε πολλούς λογαριασμούς Google στη συσκευή σας, πατήστε το εικονίδιο λογαριασμού επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, επιλέξτε το όνομά σας στο μενού "Λογαριασμός" για εναλλαγή μεταξύ τους.

Από μια σελίδα προορισμού καναλιού

Μπορείτε να δείτε μια λίστα με αναρτημένα βίντεο, λίστες αναπαραγωγής και άλλες πληροφορίες για ένα κανάλι από την κύρια περιοχή του καναλιού.

Όπως και η έκδοση ιστού της διεπαφής YouTube, θα πρέπει να βλέπετε τη λέξη "Εγγραφή" κάτω από το όνομα του καναλιού και τον αριθμό των συνδρομητών στην καρτέλα "Αρχική σελίδα" για αυτό το κανάλι.

Πατήστε αυτό το κουμπί για να διαγραφείτε από το κανάλι.

Το YouTube θα ζητήσει επιβεβαίωση — πατήστε το κουμπί "Κατάργηση εγγραφής" για επιβεβαίωση.

Μόλις επιβεβαιωθεί, η συνδρομή σας σε αυτό το κανάλι θα καταργηθεί από τον λογαριασμό σας.

Από ένα δημοσιευμένο βίντεο

Εάν παρακολουθείτε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από ένα κανάλι, μπορείτε να διαγραφείτε γρήγορα από το ίδιο το κανάλι χρησιμοποιώντας μια παρόμοια διαδικασία με τις μεθόδους που εμφανίζονται παραπάνω.

Κάτω από ένα βίντεο αναπαραγωγής στην εφαρμογή YouTube υπάρχουν σχετικές πληροφορίες σχετικά με το βίντεο και το ίδιο το κανάλι, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του καναλιού. Εάν έχετε εγγραφεί σε ένα κανάλι, το κουμπί "Εγγραφή" θα εμφανίζεται στα δεξιά του ονόματος του καναλιού. Πατήστε αυτό το κουμπί για να διαγραφείτε από αυτό.

Πατήστε "Κατάργηση εγγραφής" για επιβεβαίωση.

Η συνδρομή σας σε αυτό το κανάλι θα λήξει αμέσως μετά την επιβεβαίωση της επιλογής σας.

Χρήση της λίστας συνδρομών YouTube

Το μενού στο κάτω μέρος της εφαρμογής YouTube σάς επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της δικής σας βιβλιοθήκης βίντεο (που δείχνει το ιστορικό προβολής σας στο YouTube), των ειδοποιήσεων λογαριασμού YouTube, καθώς και μιας λίστας με τις συνδρομές του καναλιού σας στην ενότητα "Συνδρομές".

Πατήστε το εικονίδιο "Συνδρομές" για να δείτε τη λίστα συνδρομών σας στο YouTube.

Θα εμφανιστεί μια λίστα με βίντεο, που εμφανίζονται με τη σειρά με την οποία δημοσιεύτηκαν, με τα πιο πρόσφατα βίντεο στην κορυφή. Μια λίστα με συνδρομές καναλιών είναι ορατές ως εικονίδια στο καρουσέλ στο επάνω μέρος του μενού.

Μπορείτε να πατήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα εικονίδια καναλιού για να δείτε μόνο τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από αυτό το κανάλι.

Εάν θέλετε να καταργήσετε την εγγραφή σας, πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες δίπλα στον τίτλο ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε από το κανάλι από το οποίο θέλετε να διαγραφείτε.

Από εκεί, πατήστε την επιλογή "Κατάργηση εγγραφής".

Επιβεβαιώστε την επιλογή σας πατώντας την επιλογή "Κατάργηση εγγραφής" που εμφανίζεται.

Μόλις επιβεβαιώσετε την επιλογή σας, η συνδρομή σας στο κανάλι θα λήξει και το κανάλι (μαζί με τυχόν αναρτημένα βίντεο) θα καταργηθεί από τη λίστα συνδρομών.