Πώς να σταματήσετε το LinkedIn να λέτε σε κάποιον που είδατε το προφίλ του

Το LinkedIn λέει συχνά στους χρήστες όταν βλέπετε τα προφίλ τους και τους δείχνει το όνομά σας. Αυτό το άτομο μπορεί ακόμη και να λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μια ειδοποίηση λέγοντας ότι έχετε δει το προφίλ του. Δείτε πώς μπορείτε να περιηγηθείτε ιδιωτικά χωρίς να μοιραστείτε το LinkedIn αυτές τις πληροφορίες.

Μπορεί να φαίνεται ανόητο να προτιμάτε την ανωνυμία σε ένα κοινωνικό δίκτυο, αλλά άλλα κοινωνικά δίκτυα δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Το Facebook και το Twitter δεν στέλνουν ειδοποίηση σε κανέναν κάθε φορά που βλέπετε το προφίλ του.

Για να βρείτε αυτήν την επιλογή, μεταβείτε στον ιστότοπο του LinkedIn, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω γραμμή και επιλέξτε "Ρυθμίσεις & Απόρρητο".

Κάντε κλικ στην επιλογή "Πώς βλέπουν οι άλλοι το προφίλ και οι πληροφορίες δικτύου σας" στην ενότητα Απόρρητο. Κάντε κλικ στην επιλογή "Επιλογές προβολής προφίλ".

Επιλέξτε τον τρόπο εμφάνισης. Μπορείτε να επιλέξετε "Ανώνυμο μέλος LinkedIn" για καθαρή ιδιωτική περιήγηση ή να επιλέξετε τα χαρακτηριστικά του ιδιωτικού προφίλ σας, τα οποία μπορεί να εμφανίζονται ως "Κάποιος στο LinkedIn" ή κάτι πιο συγκεκριμένο.

Οι χρήστες θα εξακολουθήσουν να βλέπουν ότι κάποιος είδε το προφίλ του μετά την προβολή του προφίλ του, αλλά θα βλέπει μόνο ότι ένα ανώνυμο άτομο το είδε.

Όπως σας προειδοποιεί το LinkedIn σε αυτήν τη σελίδα ρυθμίσεων, υπάρχει μόνο ένα μειονέκτημα: Όταν γίνετε ανώνυμοι με άλλα άτομα, γίνονται ανώνυμοι για εσάς. Το LinkedIn θα κρύψει τα ονόματα των ατόμων που βλέπουν το προφίλ σας από εσάς αφού ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή ανωνυμίας.