Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 7, 8 ή 10

Εάν έχετε ένα σωρό λογαριασμούς χρηστών στον υπολογιστή σας Windows που δεν χρειάζεστε πια, ίσως είναι καιρός να τα καθαρίσετε. Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο διαγραφής ενός λογαριασμού χρήστη στα Windows.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν έχετε αποκρύψει τον λογαριασμό χρήστη που θέλετε να διαγράψετε, δεν θα μπορείτε να τον διαγράψετε επειδή είναι εντελώς κρυμμένος από παντού. Πρέπει να εμφανίσετε ξανά τον λογαριασμό πριν τον διαγράψετε. Επίσης, θα πρέπει να συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή για να διαγράψετε λογαριασμούς χρηστών. Δεν μπορείτε να διαγράψετε λογαριασμούς από έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη.

Πρώτα: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του χρήστη, εάν τα χρειάζεστε

Η διαδικασία διαγραφής ενός λογαριασμού είναι σχετικά εύκολη, αλλά ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων και των ρυθμίσεών τους σε περίπτωση που τα χρειαστείτε ξανά. Οι ρυθμίσεις και τα δεδομένα λογαριασμού κάθε χρήστη βρίσκονται στο C:\Usersφάκελο με το όνομα χρήστη τους. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του φακέλου του χρήστη σε άλλη τοποθεσία ή σε εξωτερική μονάδα δίσκου πριν από τη διαγραφή του λογαριασμού. Αυτό είναι σημαντικό ειδικά για τα Windows 8 και 10, επειδή δεν σας παρέχεται τρόπος να το κάνετε αυτό κατά τη διαγραφή του λογαριασμού.

Στα Windows 7, σας παρέχεται η επιλογή να διατηρήσετε ορισμένα (όχι όλα) αρχεία πριν από τη διαγραφή του λογαριασμού, όπως θα συζητήσουμε αργότερα σε αυτό το άρθρο. Λάβετε υπόψη ότι δεν αντιγράφονται όλοι οι φάκελοι από το φάκελο του χρήστη στον φάκελο στην επιφάνεια εργασίας, επομένως ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του φακέλου του χρήστη καθώς και οποιεσδήποτε άλλες ρυθμίσεις ή αρχεία βρίσκονται εκτός του φακέλου του χρήστη για να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα έχετε χρειάζομαι.

Διαγράψτε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 8 ή 10

Για να διαγράψετε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 10, κάντε κλικ στο "Ρυθμίσεις" στο μενού Έναρξη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η διαδικασία είναι παρόμοια στο 8. Ωστόσο, για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λίστα χρηστών που μπορείτε να διαχειριστείτε ή να διαγράψετε, αναζητήστε "λογαριασμούς χρηστών" στην οθόνη Έναρξη και κάντε κλικ στο "Προσθήκη, διαγραφή και διαχείριση άλλων λογαριασμών χρηστών" στα αποτελέσματα . Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που ξεκινούν με την οθόνη Οικογένεια και άλλους χρήστες παρακάτω.

Στο παράθυρο Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο "Λογαριασμοί".

Κάντε κλικ στην επιλογή "Οικογένεια και άλλοι χρήστες" στο αριστερό παράθυρο στην οθόνη Λογαριασμοί.

Στο δεξιό τμήμα της οθόνης Λογαριασμοί, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Άλλοι χρήστες όπου εμφανίζονται άλλοι λογαριασμοί χρηστών. Κάντε κλικ στον λογαριασμό που θέλετε να διαγράψετε.

Παρατηρήστε ότι οι τοπικοί λογαριασμοί φέρουν την ετικέτα ως τέτοια. Οι λογαριασμοί Microsoft θα αναφέρουν το όνομα του λογαριασμού με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάτω από αυτό.

Κάντε κλικ στο "Κατάργηση".

Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να διατηρήσετε τα αρχεία από αυτόν τον χρήστη. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που χρειάζεστε τα αρχεία. Εάν είστε βέβαιοι, κάντε κλικ στο "Διαγραφή λογαριασμού και δεδομένων" για να καταργήσετε τον χρήστη και να διαγράψετε τα δεδομένα.

Μόλις τελειώσετε, αυτοί οι λογαριασμοί δεν θα εμφανίζονται πλέον στην οθόνη σύνδεσης.

Διαγράψτε έναν λογαριασμό χρήστη στα Windows 7

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 7, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί σε έναν λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή.

Για να διαγράψετε έναν χρήστη, πληκτρολογήστε user accountsτη γραμμή αναζήτησης στο μενού Έναρξη και κάντε κλικ στο "Λογαριασμοί χρηστών" που αναφέρονται στην αρχή της λίστας αποτελεσμάτων.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Διαχείριση άλλου λογαριασμού" στην οθόνη Πραγματοποίηση αλλαγών στον λογαριασμό χρήστη.

Στην οθόνη "Επιλέξτε το λογαριασμό που θέλετε να αλλάξετε", κάντε κλικ στο λογαριασμό χρήστη που θέλετε να απαλλαγείτε.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Διαγραφή λογαριασμού".

Στη συνέχεια σας δίνεται η δυνατότητα είτε να διαγράψετε τα αρχεία του χρήστη είτε να τα διατηρήσετε. Μπορεί να θέλετε να το κάνετε αυτό εάν τα χρειάζονται για άλλο μηχάνημα ή θέλετε να τα αποθηκεύσετε σε περίπτωση που χρειαστούν αργότερα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σας συνιστούμε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων από το λογαριασμό χρήστη με μη αυτόματο τρόπο, επειδή αυτή η μέθοδος δεν δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας για τα πάντα.

Κάντε κλικ στο "Διαγραφή λογαριασμού" στην οθόνη Επιβεβαίωση διαγραφής για να διαγράψετε τον λογαριασμό.

Εάν επιλέξατε να διατηρήσετε τα αρχεία, μετακινούνται εκτός του λογαριασμού προτού διαγραφεί ο λογαριασμός.

Επιστρέφετε στην οθόνη Επιλογή λογαριασμού που θέλετε να αλλάξετε και ο λογαριασμός που διαγράψατε έχει φύγει. Κάντε κλικ στο κουμπί "X" στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου για να το κλείσετε.

Εάν επιλέξατε να διατηρήσετε τα αρχεία, αποθηκεύονται σε ένα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, δεν υποστηρίζονται όλοι οι φάκελοι από το φάκελο του χρήστη χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, μόνο αυτό που αναφέρεται στην παρακάτω εικόνα.

Όταν τελειώσετε, αυτοί οι χρήστες θα εξαφανιστούν από την οθόνη σύνδεσης.