Πώς να απενεργοποιήσετε τη φόρμα αυτόματης συμπλήρωσης στο Google Chrome

Όταν συμπληρώνετε μια φόρμα, το Chrome ρωτά αν θέλετε να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες για να επιταχύνετε τα πράγματα την επόμενη φορά. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ούτε αυτήν τη λειτουργία ούτε θέλετε το Google να αποθηκεύει τις πληροφορίες σας, είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε.

Πώς να απενεργοποιήσετε τη φόρμα αυτόματης συμπλήρωσης

Ενεργοποιήστε το Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Ρυθμίσεις". Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε chrome://settings/  το Κύριο πλαίσιο για να μεταβείτε απευθείας εκεί.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την ενότητα Αυτόματη συμπλήρωση και κάντε κλικ στο "Διευθύνσεις και άλλα".

Αποεπιλέξτε το διακόπτη δίπλα στο στοιχείο "Αποθήκευση και συμπλήρωση διευθύνσεων".

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Πώς να κάνετε το Chrome να σταματήσει να προσφέρει για την αποθήκευση δεδομένων πιστωτικής κάρτας

Τρόπος διαγραφής πληροφοριών αυτόματης συμπλήρωσης φόρμας

Εάν θέλετε να καταργήσετε διευθύνσεις αφού απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Αυτόματης συμπλήρωσης με μη αυτόματο τρόπο, δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε όλα τα αποθηκευμένα σε αυτήν από τις Ρυθμίσεις του Chrome.

Εάν δεν είστε ακόμα εκεί, επιστρέψτε στην ενότητα "Διευθύνσεις και περισσότερα". Μπορείτε να το κάνετε πληκτρολογώντας chrome://settings/addressesτο Κύριο πλαίσιο και πατώντας Enter.

Μόλις φτάσετε εκεί, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού δίπλα σε τυχόν αποθηκευμένες διευθύνσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Διαγραφή".

Η καταχώριση διαγράφει αμέσως χωρίς προειδοποίηση ή τρόπο αναίρεσης της δράσης σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι θέλετε πραγματικά να διαγράψετε αυτές τις πληροφορίες.

Τώρα, για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης" για να απομακρύνετε τα μικρά κομμάτια πληροφοριών που εξακολουθούν να προσκολλώνται στο πρόγραμμα περιήγησης. Πληκτρολογήστε  chrome://settings το Κύριο πλαίσιο και πατήστε Enter. Μόλις μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο «Για προχωρημένους».

Κάντε κύλιση προς τα κάτω λίγο περισσότερο μέχρι να δείτε "Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης". Κάντε κλικ σε αυτό.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Τρόπος διαγραφής συγχρονισμένων πληροφοριών στο Chrome

Κάντε κύλιση έως ότου δείτε το "Αυτόματη συμπλήρωση δεδομένων φόρμας" και βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί για διαγραφή. Αν θέλετε να διατηρήσετε τα πάντα όπως είναι - κωδικοί πρόσβασης, ιστορικό περιήγησης, cookie κ.λπ. - βεβαιωθείτε ότι έχετε αποεπιλέξει αυτά τα πλαίσια. Διαφορετικά, αυτά τα δεδομένα θα αφαιρεθούν επίσης. Όταν ολοκληρώσετε την επιλογή και την απομάκρυνση των πλαισίων, κάντε κλικ στην επιλογή "Εκκαθάριση δεδομένων".

Ακολουθήστε τις οδηγίες και όλα τα δεδομένα από οποιαδήποτε φόρμα αποθηκεύεται στο Google Chrome διαγράφονται καθαρά από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να συμπληρώσετε μια φόρμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη φυσική σας μνήμη για να διατηρήσετε το όνομα και τη διεύθυνσή σας.