Πώς να δείτε άλλες συσκευές συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας στο Facebook

Έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο Facebook στον υπολογιστή του φίλου σας και δεν είστε σίγουροι αν αποσυνδεθήκατε. Ή μήπως ανησυχείτε ότι κάποιος άλλος έχει τον κωδικό πρόσβασής σας. Ευτυχώς, το Facebook παρακολουθεί όπου είστε συνδεδεμένοι, ώστε να μπορείτε να βλέπετε κάθε συσκευή συνδεδεμένη στον λογαριασμό σας και να τερματίζετε τυχόν περιόδους σύνδεσης που δεν θέλετε να είναι ενεργές.

Το Facebook παρέχει δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία, τη συσκευή ή το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιήσατε, καθώς και την τελευταία ημερομηνία ή ώρα πρόσβασης για κάθε ενεργή περίοδο σύνδεσης. Εάν δείτε άγνωστες συσκευές ή τοποθεσίες, μπορείτε να τερματίσετε αυτές τις περιόδους σύνδεσης από την τρέχουσα.

Για να μάθετε πού είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός σας, ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, συνδεθείτε στο Facebook και μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων λογαριασμού Facebook. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Ασφάλεια" στην αριστερή πλευρά του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.

Στη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας, κάντε κλικ στην ενότητα "Πού είστε συνδεδεμένοι". Υπάρχει ένας σύνδεσμος «Επεξεργασία», αλλά μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε μέρος της ενότητας για να τον δείτε και να τον επεξεργαστείτε.

Αναπτύσσεται η ενότητα Πού είστε συνδεδεμένοι. Όλες οι συνδεδεμένες περίοδοι σύνδεσης αναφέρονται στις επικεφαλίδες για κάθε πλατφόρμα ή συσκευή, δείχνοντας τον αριθμό των ενεργών περιόδων σύνδεσης σε αυτήν τη συσκευή. Κάντε κλικ σε μια επικεφαλίδα που έχει τουλάχιστον μία ενεργή συνεδρία για να την αναπτύξετε και να δείτε τις λεπτομέρειες κάθε περιόδου σύνδεσης.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον χρόνο πρόσβασης, την τοποθεσία και τη συσκευή της περιόδου σύνδεσης. Εάν ταιριάζει με αυτό που γνωρίζετε ότι ξεκινήσατε, τότε είναι εντάξει - αλλά εάν δείτε μια περίοδο σύνδεσης από ένα iPad και δεν έχετε iPad, ξέρετε ότι κάτι είναι καταπληκτικό (και μπορεί να θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.)

Για να αποσυνδεθείτε από μια περίοδο σύνδεσης, κάντε κλικ στο «Τέλος δραστηριότητας».

Εάν υπήρχε μόνο μία ενεργή περίοδος λειτουργίας σε αυτήν την επικεφαλίδα, η ενότητα κλείνει αυτόματα. Ανοίξτε καθεμία από τις επικεφαλίδες και δείτε αν υπάρχουν άλλες ενεργές συνεδρίες που θέλετε να τερματίσετε. Εάν θέλετε να τερματίσετε όλες τις περιόδους σύνδεσης, κάντε κλικ στην επιλογή "Τερματισμός όλων των δραστηριοτήτων" στην κορυφή της ενότητας όπου είστε συνδεδεμένοι.

Όταν ολοκληρώσετε την ολοκλήρωση ενεργών περιόδων σύνδεσης στο Facebook, κάντε κλικ στο "Κλείσιμο" στο κάτω μέρος της ενότητας για να το κλείσετε.

Τώρα που βλέπετε πόσο εύκολο είναι να ελέγχετε τις ενεργές συνεδρίες σας στο Facebook, μπορείτε να παρακολουθείτε προσεκτικά τον λογαριασμό σας, διασφαλίζοντας ότι δεν είστε συνδεδεμένοι εκεί που δεν θέλετε να είστε.

Εάν ανησυχείτε για το απόρρητο του Facebook και τι δημοσιεύτηκε στο χρονολόγιό σας, μπορείτε να κάνετε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις σας στο Facebook ιδιωτικές, να αποκλείσετε τους χρήστες από την ανάρτηση στο χρονολόγιο του Facebook σας χωρίς να τους φιλήσετε, να ελέγξετε και να εγκρίνετε τι εμφανίζεται στο χρονοδιάγραμμα του Facebook, να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε Δημοσιεύσεις Facebook για συγκεκριμένα άτομα, και ακόμη και διαχωρισμός με το Facebook μόνιμα.

Πιστωτική εικόνα: Samsonovs / Bigstock