Πώς να διαγράψετε το ιστορικό παρακολούθησης στο YouTube (και το ιστορικό αναζήτησης)

Το YouTube θυμάται κάθε βίντεο που έχετε παρακολουθήσει ποτέ, υποθέτοντας ότι είστε συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό σας Google Το YouTube χρησιμοποιεί αυτό το ιστορικό για προτάσεις και σας ενθαρρύνει ακόμη και να παρακολουθήσετε ξανά παλιά βίντεο. Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε το ιστορικό παρακολούθησης - ή να σταματήσετε να το συλλέγετε.

Τα ιστορικά παρακολούθησης και αναζήτησης αποθηκεύονται μόνο εάν είστε συνδεδεμένοι στο YouTube με τον λογαριασμό σας Google ενώ παρακολουθείτε.

Κατάργηση στοιχείων από το ιστορικό παρακολούθησης (και το ιστορικό αναζήτησης)

Η εφαρμογή Android του YouTube διαθέτει Λειτουργία ανώνυμης περιήγησης που μπορείτε να ενεργοποιήσετε για προσωρινή αποτροπή της συλλογής ιστορικού. Μπορείτε ακόμη και να σταματήσετε τη συλλογή του ιστορικού παρακολούθησης από το YouTube χρησιμοποιώντας τις παρακάτω οδηγίες. Έτσι, εάν πρόκειται να παρακολουθήσετε κάτι που δεν θέλετε στο ιστορικό σας, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Ωστόσο, εάν έχετε ήδη παρακολουθήσει ένα βίντεο, η Λειτουργία ανώνυμης περιήγησης δεν θα βοηθήσει και θα πρέπει να το καταργήσετε από το ιστορικό σας εάν δεν θέλετε να το δείτε ξανά.

Για να το κάνετε αυτό στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μεταβείτε στον ιστότοπο του YouTube και κάντε κλικ στο κουμπί μενού στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας. Κάντε κλικ στην επιλογή "Ιστορικό" στην περιοχή Βιβλιοθήκη στην πλευρική γραμμή.

Για να καταργήσετε ένα στοιχείο από το ιστορικό παρακολούθησης, κάντε κλικ ή πατήστε το "X" στα δεξιά του. Πρέπει να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το βίντεο για να δείτε το "X" στον ιστότοπο της επιφάνειας εργασίας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε "Ιστορικό αναζήτησης" εδώ για να δείτε ολόκληρη τη λίστα των αναζητήσεων που έχετε πραγματοποιήσει στο YouTube. Κάντε κλικ στο "X" στα δεξιά μιας αναζήτησης για να το διαγράψετε.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε στοιχεία από το ιστορικό παρακολούθησης στην εφαρμογή YouTube για iPhone, Android ή iPad.

Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το εικονίδιο "Βιβλιοθήκη" στη γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος της εφαρμογής και, στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή "Ιστορικό".

Πατήστε το κουμπί μενού στα δεξιά ενός βίντεο και, στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή "Κατάργηση από το ιστορικό παρακολούθησης".

Δεν βλέπουμε έναν τρόπο να προβάλλετε ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης και να καταργήσουμε μεμονωμένες αναζητήσεις από αυτό στην εφαρμογή YouTube για κινητά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο του YouTube για να καταργήσετε μεμονωμένες αναζητήσεις. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης YouTube από την εφαρμογή χρησιμοποιώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Εκκαθάριση ολόκληρου του ιστορικού παρακολούθησης (και ιστορικού αναζήτησης)

Αντί να διαγράψετε μεμονωμένα βίντεο που παρακολουθήσατε, μπορείτε απλώς να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό παρακολούθησης από τους διακομιστές της Google. Προσοχή: Αυτό θα επιδεινώσει τις προτάσεις βίντεο του YouTube, καθώς το YouTube δεν θα γνωρίζει τι είδους βίντεο θέλετε να παρακολουθείτε.

Για να το κάνετε αυτό στον ιστότοπο του YouTube, κάντε κλικ στο κουμπί μενού στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Ιστορικό". Στα δεξιά των βίντεο που παρακολουθήσατε, κάντε κλικ στην εντολή "Εκκαθάριση όλων των ιστορικών παρακολούθησης".

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου, ζητώντας σας επιβεβαίωση. Κάντε κλικ στο "Εκκαθάριση ιστορικού παρακολούθησης" για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας.

Για να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο YouTube, κάντε κλικ στο "Ιστορικό αναζήτησης" στην περιοχή Τύπος ιστορικού εδώ και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή "Εκκαθάριση όλων των ιστορικών αναζήτησης"

Για να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό σας στην εφαρμογή YouTube για κινητά, μεταβείτε στην ενότητα Βιβλιοθήκη> Ιστορικό. Πατήστε το κουμπί μενού στο επάνω μέρος της εφαρμογής και μετά πατήστε την επιλογή "Ρυθμίσεις ιστορικού".

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε "Εκκαθάριση ιστορικού παρακολούθησης" στην ενότητα Ιστορικό και απόρρητο.

Μπορείτε επίσης να πατήσετε "Εκκαθάριση ιστορικού αναζήτησης" εδώ για να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης YouTube.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του YouTube

Εάν πρόκειται να παρακολουθήσετε μερικά ενοχλητικά βίντεο που δεν θέλετε να θυμάστε το YouTube αργότερα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του YouTube.

Προς το παρόν, η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του YouTube είναι νέα και διατίθεται μόνο στην εφαρμογή Android. Στο μέλλον, η Google ελπίζει να προσθέσει αυτήν τη λειτουργία στην εφαρμογή iPhone, στον ιστότοπο και στις εφαρμογές YouTube για άλλες πλατφόρμες.

Για να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, πατήστε την εικόνα προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής YouTube Android και, στη συνέχεια, πατήστε "Λειτουργία ανώνυμης περιήγησης" στην οθόνη του μενού που εμφανίζεται. Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, οι αναζητήσεις που κάνετε και τα βίντεο που παρακολουθείτε στην τρέχουσα περίοδο λειτουργίας δεν θα αποθηκευτούν.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα κατάσταση ανώνυμης περιήγησης του YouTube για να αποκρύψετε το ιστορικό παρακολούθησης

Παύση της συλλογής ιστορικού YouTube

Δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του YouTube στις περισσότερες πλατφόρμες, αλλά μπορείτε να κάνετε κάτι σχεδόν εξίσου καλό: Παύση του ιστορικού παρακολούθησης YouTube πριν παρακολουθήσετε κάτι που δεν θέλετε στο ιστορικό σας.

Αυτή η ρύθμιση είναι σε ολόκληρο τον λογαριασμό, επομένως το YouTube θα σταματήσει να θυμάται τα βίντεο που παρακολουθήσατε σε όλες τις συσκευές σας — iPhone, Android, iPad, ιστότοπο, Roku, έξυπνη τηλεόραση ή οτιδήποτε άλλο — υποθέτοντας ότι είστε συνδεδεμένοι στο YouTube με τον λογαριασμό σας σε αυτήν τη συσκευή .

Για να το κάνετε αυτό μέσω του ιστού, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του YouTube και κάντε κλικ στην επιλογή "Ιστορικό" στην πλευρική γραμμή. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Παύση ιστορικού παρακολούθησης" στα δεξιά του ιστορικού παρακολούθησης YouTube.

Το YouTube θα σας προειδοποιήσει ότι δεν θα συλλέξει ιστορικό παρακολούθησης ενώ το έχετε θέσει σε παύση, γεγονός που θα επιδεινώσει τις προτάσεις του. Κάντε κλικ στο "Παύση" για να συνεχίσετε.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε "Ιστορικό αναζήτησης" εδώ και να κάνετε κλικ στο "Παύση ιστορικού αναζήτησης" για να αποτρέψετε το YouTube να θυμάται τις αναζητήσεις που κάνετε.

Για να το κάνετε αυτό μέσω της εφαρμογής YouTube για iPhone, Android ή iPad, μεταβείτε στη Βιβλιοθήκη> Ιστορικό. Στη σελίδα Ιστορικό, ανοίξτε το μενού και μετά πατήστε το κουμπί "Ρυθμίσεις ιστορικού".

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Ιστορικό και απόρρητο και ενεργοποιήστε την επιλογή "Παύση ιστορικού παρακολούθησης".

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την επιλογή "Παύση ιστορικού αναζήτησης" εδώ για να αποτρέψετε το YouTube από τη συλλογή του ιστορικού αναζήτησης.

Το YouTube θα σταματήσει να θυμάται τα βίντεο που έχετε παρακολουθήσει, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα  Peppa Pig  που θέλετε χωρίς να το θυμάστε.

Όταν τελειώσετε το binging και θέλετε το YouTube να θυμάται ξανά το ιστορικό παρακολούθησης, επιστρέψτε εδώ και κάντε κλικ στην επιλογή "Ενεργοποίηση ιστορικού παρακολούθησης" (στον ιστότοπο) ή απενεργοποιήστε την επιλογή "Παύση ιστορικού παρακολούθησης" (στην εφαρμογή).

Μπορείτε να αφήσετε το ιστορικό παρακολούθησης απενεργοποιημένο για όσο θέλετε - ακόμα και για πάντα. Από σένα εξαρτάται.

Για να διατηρήσετε τα βίντεο των παιδιών εκτός του ιστορικού σας στο YouTube, μπορείτε επίσης να τους δώσετε την εφαρμογή YouTube Kids. Οι αναζητήσεις και τα βίντεο στην εφαρμογή YouTube Kids για παιδιά δεν θα εμφανίζονται στο κανονικό ιστορικό παρακολούθησης YouTube.

Θυμηθείτε: Ακόμα κι αν έχετε θέσει σε παύση το ιστορικό παρακολούθησης YouTube, το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Web θα συνεχίσει να αποθηκεύει τις ιστοσελίδες YouTube που βλέπετε στο ιστορικό περιήγησής σας. Αυτό δεν ισχύει εάν παρακολουθείτε φυσικά το YouTube σε μια εφαρμογή. Όμως, σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα θυμάται ιστοσελίδες του YouTube όπως οποιαδήποτε άλλη σελίδα που έχετε επισκεφτεί.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Πώς να διαγράψετε το ιστορικό σας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης

Πιστωτική εικόνα: NIP photography / Shutterstock.com.