Πώς να εκκαθαρίσετε το ιστορικό του πρόχειρου σας στα Windows 10

Εάν έχετε ενεργοποιήσει το ιστορικό πρόχειρων στα Windows 10, η δυνατότητα διατηρεί μια καταγραφή στοιχείων που έχετε αντιγράψει πρόσφατα στο Πρόχειρο κατά τη χρήση αντιγραφής και επικόλλησης. Δείτε πώς μπορείτε να εκκαθαρίσετε το ιστορικό του Πρόχειρου σας ή να το απενεργοποιήσετε αν θέλετε.

Τι αποθηκεύεται στο Ιστορικό Προχείρου;

Το ιστορικό του πρόχειρου, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ενημέρωση των Οκτωβρίου 2018 των Windows 10, αποθηκεύει μια λίστα με τα 25 πιο πρόσφατα στοιχεία που έχετε αντιγράψει στο Πρόχειρο. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να περιλαμβάνουν κείμενο, HTML και εικόνες μικρότερες από 4 MB σε μέγεθος. Εκτός αν ένα στοιχείο καρφιτσωθεί στο Πρόχειρο, η λίστα ιστορικού του Προχείρου διαγράφεται κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας.

Τρόπος εκκαθάρισης ιστορικού πρόχειρου στα Windows 10

Σε αντίθεση με άλλες δυνατότητες που ενδέχεται να παραβιάζουν το απόρρητο στα Windows 10, η δυνατότητα ιστορικού πρόχειρου λειτουργεί μόνο εάν έχει ενεργοποιηθεί από τις Ρυθμίσεις> Σύστημα> Πρόχειρο.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Κατανόηση των ρυθμίσεων απορρήτου των Windows 10

Όταν είναι ενεργοποιημένο το ιστορικό του πρόχειρου, πατώντας τα Windows + V θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο που παραθέτει τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχετε αντιγράψει στο Πρόχειρο.

Για να αφαιρέσετε μεμονωμένα στοιχεία από το ιστορικό του Προχείρου, εμφανίστε τη λίστα με τα Windows + V και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες (ελλείψεις) δίπλα στο στοιχείο που θέλετε να διαγράψετε.

Θα εμφανιστεί ένα μικρό μενού. Κάντε κλικ στο "Διαγραφή" και το στοιχείο θα αφαιρεθεί από τη λίστα.

Για να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό του πρόχειρου, κάντε κλικ σε οποιοδήποτε σύνολο τριών κουκκίδων (ελλείψεις) στη λίστα και θα εμφανιστεί ένα μενού. Επιλέξτε "Εκκαθάριση όλων".

Τυχόν υπόλοιπα στοιχεία στη λίστα αφού κάνετε κλικ στο "Εκκαθάριση όλων" καρφιτσώνονται στη θέση τους. Εάν θέλετε να καταργήσετε ένα καρφιτσωμένο στοιχείο, κάντε κλικ στις ελλείψεις δίπλα του και επιλέξτε "Ξεκαρφίτσωμα". Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να το διαγράψετε είτε να δοκιμάσετε ξανά "Εκκαθάριση όλων" από το μενού ελλείψεων.

Εάν εκτελείτε μια έκδοση των Windows 10 από πριν από την έκδοση 1909, τότε τα βήματα είναι σχεδόν ίδια, αλλά η διεπαφή έχει αλλάξει ελαφρώς.

Όταν είναι ενεργοποιημένο, εάν πατήσετε Windows + V, θα δείτε ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο που περιέχει μια λίστα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχετε αντιγράψει.

Για να αφαιρέσετε μεμονωμένα στοιχεία από το ιστορικό του Πρόχειρου, καλέστε τη λίστα με τα Windows + V και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μικρό "X" δίπλα σε οποιοδήποτε στοιχείο της λίστας.

Για να αφαιρέσετε ολόκληρο το περιεχόμενο της λίστας ιστορικού του πρόχειρου, κάντε κλικ στο "Εκκαθάριση όλων" στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του ιστορικού του πρόχειρου.

Εάν κάποια στοιχεία παραμένουν στη λίστα αφού κάνετε κλικ στην επιλογή "Εκκαθάριση όλων", τότε είναι πιθανώς καρφιτσωμένα στη θέση τους. Κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο πινέζα δίπλα στα υπόλοιπα στοιχεία στη λίστα και κάντε ξανά κλικ στο "Εκκαθάριση όλων".

Λάβετε υπόψη ότι με ενεργοποιημένο το ιστορικό πρόχειρου, νέα στοιχεία θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στη λίστα ιστορικού πρόχειρου κάθε φορά που αντιγράφετε κάτι στο πρόχειρο. Εάν θέλετε να αποτρέψετε την αποθήκευση του ιστορικού από το Πρόχειρο των Windows, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία στις Ρυθμίσεις των Windows.

Ένας άλλος τρόπος για την εκκαθάριση όλων των δεδομένων πρόχειρου

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τα δεδομένα του πρόχειρου στις Ρυθμίσεις των Windows. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Σύστημα> Πρόχειρο και εντοπίστε την ενότητα "Εκκαθάριση δεδομένων πρόχειρου". Κάντε κλικ στο κουμπί "Εκκαθάριση" και το πρόχειρο θα διαγραφεί.

Αυτό ισοδυναμεί με το πάτημα του κουμπιού "Εκκαθάριση όλων" στο παράθυρο του ιστορικού του Πρόχειρου, αλλά λειτουργεί επίσης με το ιστορικό του Προχείρου απενεργοποιημένο.

Πώς να απενεργοποιήσετε το ιστορικό πρόχειρου στα Windows 10

Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί "Έναρξη" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο "γρανάζι" στην αριστερή πλευρά του μενού "Έναρξη" για να ανοίξετε το μενού "Ρυθμίσεις Windows". Μπορείτε επίσης να πατήσετε Windows + i για να φτάσετε εκεί.

Στις Ρυθμίσεις των Windows, κάντε κλικ στο "Σύστημα".

Στην πλαϊνή γραμμή ρυθμίσεων, κάντε κλικ στο "Πρόχειρο". Στις ρυθμίσεις του Προχείρου, εντοπίστε την ενότητα που ονομάζεται "Ιστορικό προχείρου" και εναλλαγή του διακόπτη σε "Απενεργοποίηση".

Μόλις απενεργοποιηθεί, εάν πατήσετε Windows + V, θα δείτε ένα μικρό παράθυρο που σας ειδοποιεί ότι τα Windows 10 δεν μπορούν να εμφανίσουν το ιστορικό του πρόχειρου σας επειδή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.

Τώρα είστε ελεύθεροι να αντιγράψετε και να επικολλήσετε ξανά στο απόρρητο.