Απενεργοποιήστε τον Έλεγχο λογαριασμού χρήστη (UAC) τον εύκολο τρόπο στο Win 7, 8 ή 10

Εάν χρησιμοποιείτε Windows για λίγο, πιθανότατα θυμάστε πόσο ενοχλητικό ήταν το στοιχείο ελέγχου λογαριασμού χρήστη (UAC) όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Windows Vista. Σας δείξαμε τότε πώς να το απενεργοποιήσετε και μπορείτε ακόμα να το απενεργοποιήσετε στα Windows 8 και 10. Δείτε πώς.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ: Γιατί δεν πρέπει να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο λογαριασμού χρήστη (UAC) στα Windows

Πρώτα όμως μια λέξη προειδοποίησης. Συνιστούμε πραγματικά να μην απενεργοποιήσετε το UAC. Θα καταλήξετε σε έναν λιγότερο ασφαλή υπολογιστή (και έχουμε γράψει έναν εξαιρετικό οδηγό που εξηγεί αυτό το πράγμα). Εάν το απενεργοποιείτε πάντα σε μια νέα εγκατάσταση των Windows, ίσως θελήσετε να το δοκιμάσετε ξανά. Το UAC στα Windows 8 και 10 είναι πολύ πιο απλοποιημένο και λιγότερο ενοχλητικό από ό, τι στο παρελθόν. Ωστόσο, δεν είμαστε εδώ για να σας πούμε τι να κάνετε.

Στα Windows 7, 8 ή 10, πατήστε Έναρξη, πληκτρολογήστε "uac" στο πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αποτέλεσμα "Αλλαγή ρυθμίσεων ελέγχου λογαριασμού χρήστη". Στα Windows 8, θα χρησιμοποιήσετε την οθόνη Έναρξη (αντί για το μενού Έναρξη) και θα πρέπει να αλλάξετε την αναζήτησή σας σε "ρυθμίσεις", αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί βασικά το ίδιο.

Στο παράθυρο "Ρυθμίσεις ελέγχου λογαριασμού χρήστη", σύρετε το ρυθμιστικό μέχρι τη ρύθμιση "Never Notify". Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο "OK".

Πολύ απλό.

Σημειώστε επίσης ότι δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε το UAC. Ακολουθούν οι ρυθμίσεις που μπορείτε να εφαρμόσετε με το ρυθμιστικό:

  • Να ενημερώνεστε πάντα: Τα Windows σας ζητούν να επαληθεύσετε μέσω UAC κάθε φορά που μια εφαρμογή προσπαθεί να εγκαταστήσει λογισμικό ή να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας. Ζητά επίσης επαλήθευση όταν κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις των Windows.
  • Ειδοποίηση μόνο για εφαρμογές: Οι δύο μεσαίες ρυθμίσεις στο ρυθμιστικό λειτουργούν παρόμοια, και οι δύο σας ειδοποιούν μόνο όταν οι εφαρμογές προσπαθούν να κάνουν αλλαγές, αλλά όχι όταν αλλάζετε τις ρυθμίσεις των Windows. Η διαφορά μεταξύ των δύο ρυθμίσεων είναι ότι η πρώτη μειώνει την οθόνη σας κατά τη διάρκεια της ειδοποίησης και η δεύτερη όχι. Η δεύτερη ρύθμιση προορίζεται για άτομα με υπολογιστές που (για οποιονδήποτε λόγο) χρειάζονται πολύ χρόνο για να μειώσουν την οθόνη.
  • Ποτέ μην ειδοποιείτε: Το UAC δεν σας ειδοποιεί για αλλαγές που κάνετε ή για αλλαγές που πραγματοποιούνται από εφαρμογές. Αυτή η ρύθμιση ουσιαστικά απενεργοποιεί το UAC.

Όπως είπαμε, σας συνιστούμε να μην απενεργοποιήσετε το UAC. Αυτό το καθιστά ασφαλές για εσάς να εκτελείτε έναν λογαριασμό διαχειριστή ως τον καθημερινό λογαριασμό χρήστη σας. Αλλά, αν είστε αποφασισμένοι να το απενεργοποιήσετε, τουλάχιστον τώρα ξέρετε πόσο εύκολο είναι.