Πώς να αφαιρέσετε έναν λογαριασμό Gmail από τη συσκευή σας Android

Ο μόνος τρόπος για να καταργήσετε έναν λογαριασμό Gmail από τη συσκευή σας Android είναι να καταργήσετε τον σχετικό λογαριασμό Google. Μπορείτε να σταματήσετε το Gmail από το συγχρονισμό νέων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά αν θέλετε να απαλλαγείτε από έναν συγκεκριμένο λογαριασμό Google από το τηλέφωνο ή το tablet σας, δείτε πώς.

Η κατάργηση του λογαριασμού σας Google σημαίνει ότι υπηρεσίες όπως οι Χάρτες Google, το Google Play Store και άλλες εφαρμογές δεν θα είναι διαθέσιμες. Θα σας ζητήσει να προσθέσετε έναν άλλο Λογαριασμό Google στη συσκευή σας Android ή να έχετε ήδη έναν δεύτερο Λογαριασμό Google συνδεδεμένο για να διατηρείτε αδιάλειπτη πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές.

Όπως αναφέρθηκε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό Gmail. Αυτό θα εμποδίσει το Gmail να ενημερώσει τα εισερχόμενά σας στη συσκευή σας και να αφήσει το λογαριασμό σας διαθέσιμο για να το χρησιμοποιήσετε αλλού.

Εάν έχετε αποφασίσει να καταργήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail, θα πρέπει να έχετε τη συσκευή σας εύχρηστη, αν και μπορείτε να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας από απόσταση, εάν χρειάζεται.

Απενεργοποίηση συγχρονισμού Gmail

Πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι τα βήματα για πρόσβαση στο μενού Ρυθμίσεις της συσκευής σας ενδέχεται να είναι ελαφρώς διαφορετικά, ανάλογα με την έκδοση του Android που διαθέτετε. Τα παρακάτω βήματα πρέπει να λειτουργούν από το Android 9 Pie και μετά.

Μεταβείτε στο μενού "Ρυθμίσεις" της συσκευής σας κάνοντας κλικ στην εφαρμογή στο συρτάρι της εφαρμογής ή σύροντας προς τα κάτω τη σκιά ειδοποιήσεων και πατώντας στο εικονίδιο με το γρανάζι.

Στις ρυθμίσεις της συσκευής σας, εντοπίστε και πατήστε "Λογαριασμοί" ή "Λογαριασμοί και αντίγραφα ασφαλείας", ανάλογα με το όνομά του στη συσκευή σας.

Σημείωση:  Σε ορισμένες συσκευές, θα πρέπει να πατήσετε ένα πρόσθετο μενού "Λογαριασμοί" για να εντοπίσετε και να διαχειριστείτε τους διάφορους λογαριασμούς σας.

Βρείτε τον Λογαριασμό σας Google και αγγίξτε τον για πρόσβαση στις ρυθμίσεις του ατομικού σας λογαριασμού Κάντε κλικ στην επιλογή "Συγχρονισμός λογαριασμού" ή "Συγχρονισμός λογαριασμού".

Βρείτε τη ρύθμιση για συγχρονισμό του Gmail και πατήστε το διακόπτη για να την απενεργοποιήσετε.

Σίγαση ειδοποιήσεων Gmail

Έχετε επίσης την επιλογή να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για τον λογαριασμό σας στο Gmail, αφήνοντάς τον συνδεδεμένο και συγχρονισμένο, αλλά με σίγαση των ειδοποιήσεων.

Ανοίξτε την εφαρμογή Gmail, πατήστε το εικονίδιο μενού χάμπουργκερ στην επάνω αριστερή γωνία για πρόσβαση στο πλευρικό μενού, μεταβείτε στο κάτω μέρος και πατήστε "Ρυθμίσεις".

Βρείτε και πατήστε στον λογαριασμό σας και, στην περιοχή ρυθμίσεων του λογαριασμού σας, πατήστε "Ειδοποιήσεις".

Αλλάξτε την ένταση των ειδοποιήσεων για το λογαριασμό σας από "Όλα" σε "Καμία". Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε "Μόνο υψηλής προτεραιότητας" εάν θέλετε να επιτρέπετε ειδοποιήσεις για τα πιο σημαντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Εάν επιλέξετε "Κανένα", οι ειδοποιήσεις για τον λογαριασμό σας στο Gmail θα τεθούν σε σίγαση. θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σιωπηλά, εάν χρειαστεί να τα ελέγξετε στο μέλλον.

Κατάργηση του λογαριασμού σας στο Gmail

Εάν είστε αποφασισμένοι να καταργήσετε τον λογαριασμό σας Gmail από τη συσκευή σας, μπορείτε να το κάνετε με μερικά απλά βήματα. Θα πρέπει να το εξετάσετε εάν μεταβείτε σε έναν εντελώς νέο λογαριασμό Gmail ή εάν μεταφέρετε τη συσκευή σας σε κάποιον άλλο.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το μενού "Ρυθμίσεις" της συσκευής σας σύροντας προς τα κάτω τη σκιά ειδοποιήσεων και πατώντας το εικονίδιο με το γρανάζι.

Στο μενού "Ρυθμίσεις", βρείτε και πατήστε "Λογαριασμοί". Αυτή η ενότητα μπορεί να φέρει την ένδειξη "Λογαριασμοί και αντίγραφα ασφαλείας" ή κάτι παρόμοιο ανάλογα με τη συσκευή που διαθέτετε.

Εντοπίστε τον λογαριασμό σας Google και πατήστε τον για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Πατήστε "Κατάργηση λογαριασμού" για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την κατάργηση κάνοντας κλικ στην επιλογή "Κατάργηση λογαριασμού" για τελευταία φορά.

Μόλις το πατήσετε αυτό, ο λογαριασμός σας στο Gmail θα καταργηθεί από τη συσκευή σας. Δεν θα μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση σε αυτό στο Gmail ή σε άλλες υπηρεσίες Google.

Κατάργηση εξ αποστάσεως του λογαριασμού σας στο Gmail

Εάν έχετε χάσει τη συσκευή σας Android ή εάν έχει κλαπεί, θα μπορείτε να καταργήσετε τον λογαριασμό σας από απόσταση από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας Google στο διαδίκτυο. Θα χρειαστείτε μια άλλη συσκευή, όπως έναν υπολογιστή για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό.

Συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google στον Ιστό από άλλη συσκευή. Κάντε κλικ στο «Ασφάλεια» στο αριστερό μενού.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο "Οι συσκευές σας" και κάντε κλικ στο "Διαχείριση συσκευών".

Θα δείτε τη λίστα με τις συσκευές στις οποίες είναι συνδεδεμένος ο Λογαριασμός σας Google. Κάντε κλικ στη συσκευή που λείπει και στην ενότητα "Πρόσβαση λογαριασμού" κάντε κλικ στο κουμπί "Κατάργηση".

Θα λάβετε μια προειδοποίηση, ζητώντας σας να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να καταργήσετε τον λογαριασμό σας. Κάντε κλικ στο "Κατάργηση" για επιβεβαίωση.

Μόλις γίνει αυτό, θα λάβετε επιβεβαίωση ότι η πρόσβαση στον λογαριασμό σας έχει καταργηθεί από τη συσκευή σας.

Τεχνικά, ενώ αυτό σας αποσυνδέει στη συσκευή σας, δεν το αφαιρεί εντελώς. Θα λάβετε μια ειδοποίηση στη συσκευή σας για ανάληψη λογαριασμού, όπου θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας για να επαναφέρετε την πρόσβαση.

Για να καταργήσετε εντελώς οποιοδήποτε ίχνος του λογαριασμού σας από τη συσκευή σας σε αυτό το σημείο, τότε όπως παραπάνω, μεταβείτε στις ρυθμίσεις Android, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Λογαριασμοί και εντοπίστε τον λογαριασμό σας Google. Κάντε κλικ στο "Κατάργηση λογαριασμού" και επιβεβαιώστε για να τον καταργήσετε πλήρως.

Μόλις γίνει αυτό, το τελευταίο ίχνος του λογαριασμού σας Gmail θα καταργηθεί πλήρως από τη συσκευή σας.

Αυτό είναι σημαντικό εάν έχετε χάσει τη συσκευή σας Android ή εάν σκοπεύετε να την πουλήσετε. Δεν χρειάζεται να καταργήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail εάν θέλετε να προσθέσετε ένα δευτερόλεπτο - μπορείτε να συνδεθείτε σε όσους λογαριασμούς θέλετε.

Εάν πρέπει να καταργήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail, ωστόσο, δεν θα χρειαστούν περισσότερα από λίγα λεπτά από την αρχή έως το τέλος.